• Gratis afhalen of verzending (€75,-)
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE

Amandel (Mandorla)

Amandelolie

Amandelolie (INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil) wordt uit de pitten van zoete amandel gewonnen. De lichtgele tot kleurloze olie heeft een zoetige geur en is een van de meest verdraagbare oliën voor de huidverzorging. Gedroogde amandelpitten worden koudgeperst om een ​​waardevolle middelzware olie te krijgen die olie- en linolzuur, eiwitten en vitamine D bevat. Deze rijke amandelolie is amberkleurig, geur- en smaakloos.

Uitstekend voor je huid

Amandelen zijn niet alleen een smakelijke vrucht, maar sinds onheuglijke tijden zijn ze ook een waardevol ingrediënt in huidverzorgingstherapie. Dat komt omdat amandelolie rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten die: de droge huid hydrateren, het uiterlijk en de toon van de huid verbeteren en de huid gladder en jonger maken. 

Amandelolie bestaat voornamelijk uit enkelvoudig onverzadigd oliezuur (circa 60-70%) en tweevoudig onverzadigd linolzuur (tot 20%). Daarmee is het gehalte aan onverzadigd vetzuur relatief hoog, waardoor de olie gevoelig is voor oxidatie. Daarom moet de olie na openen binnen 6 maanden worden gebruikt.

Waar komt het vandaan?

De amandel (Prunus dulcis) is een boomsoort afkomstig uit het Midden-Oosten. Er zijn wilde soorten zoete amandelen gevonden op Griekse archeologische vindplaatsen die teruggaan tot 8000 voor Christus. Amandelbomen werden door Romeinen geïmporteerd naar het Middellandse-Zeegebied waar ze op grote schaal worden verbouwd, samen met olijven. Ze worden ook verbouwd in Italië, aan de kusten van Zuid-Frankrijk, in Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Palestina, Perzië, Marokko, Tunesië, Algerije en ook in Californië. De amandelboom is nauw verwant aan de perzikboom en heeft een mooie en geurige bloei.

 

 

Natuurlijke cosmetica met amandel


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.