• Gratis afhalen of verzending (€75,-)
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE

Limonene

D-limonene is een natuurlijke plantaardige stof die door tal van planten wordt aangemaakt om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. Het is een soort olieachtige component die wordt aangetroffen in de schil van citrusvruchten, zoals citroenen en sinaasappels.

Lees meer »

Linalool

Linalool is een natuurlijk voorkomend terpeen dat te vinden is in veel bloemen en kruidenplanten. De geur is bloemig met een vleugje kruidigheid. Door de natuurlijke oorsprong en aangename geur wordt linalool in veel commerciële toepassingen verwerkt. Het wordt veel gebruikt als geur in zepen, shampoos en handcrèmes, en ook als ingrediënt in was- en schoonmaakmiddelen, om een natuurlijke geur toe te voegen. Linalool is een zeer veel gebruikt terpeen en het heeft ook toepassingen als insecticide tegen vlooien, fruitvliegjes en kakkerlakken.

Lees meer »

Argania spinosa kernel oil

De arganboom is een lid van de familie van de sapotaceae en komt voor in de noordelijke Sahara, zuidwest Marokko. Zijn extreme weerstand tegen droogte stelt hem in staat om een goede bron van schaduw voor de zon te zijn. De wortels, die tot 30 meter diep kunnen komen, zijn belangrijk voor de grond als bescherming tegen erosie. Omdat de arganboom van oorsprong voorkwam in het zuiden van Europa en noord-Afrika, wordt het beschermd door UNESCO en kan het gebruikt worden in zuidwest-Marokko, maar niet worden gekapt. De olie wordt gewonnen op traditionele wijze, die extreem tijdrovend en arbeidsintensief is. De zachte pulp wordt met de hand gewonnen, van de harde noot die tussen twee stenen wordt gekraakt. De zaden worden dan verwijderd en voorzichtig geroosterd. De geroosterde zaden worden dan vermalen tot een pasta, waarbij een beetje water wordt toegevoegd aan een ronde maalsteen. De pasta wordt met de hand geperst om de olie te winnen. Arganolie vertoont een zeer uitgebalanceerde samenstelling van oliezuren, linolzuur en palmitinezuur en bestrijkt daarmee een breed spectrum van vetzuren. Het ondersteunt de natuurlijke functies van de huid en heeft antioxiderende effecten. Omdat het de capaciteit heeft om de cellen te stimuleren, is arganolie een populair anti-verouderingsproduct geworden. Het is niet alleen geschikt voor de rijpe huid, maar vanwege de intensief verzorgende eigenschappen, kan het worden gebruikt voor droge en gevoelige huidtypes en verbetert het de barrièrefunctie van de huid op de lange termijn. Deze olie is zeer geschikt voor zieke huid (dermatose, allergieën). De ongebrande korrels zijn echter optimaal voor cosmetisch gebruik. Vanwege de hoge prijs van Arganolie, zijn veel alternatieve oliën op de markt te vinden - als een resultaat moet aandacht worden besteed aan de goedgekeurde certificeringen op het product.

Lees meer »

Methylcellulose

Herkomst:Methylcellulose wordt gemaakt uit cellulose is de belangrijkste polysaccharide in hout en alle andere planten. Commercieel gewonnen uit hout en daarna chemisch gemethyleerd.

Lees meer »

Glycerin

Glycerine is een component van het eigen vochtinbrengende systeem van de huid en wordt goed verdragen door de huid. Het is een bijproduct van de oleochemie, b.v. door plantaardig en dierlijk vet te scheiden in glycerol en aminozuren, die kunnen worden geëxtraheerd, wat een bijproduct is van biodiesel.In cosmetica heeft glycerine sterke vochtbindende eigenschappen, terwijl het de barrièrefunctie van de huid beschermt en regenereert. Als zodanig is de elasticiteit van de huid verhoogd. Naast oppervlakteactieve stoffen (bijvoorbeeld opgenomen in sommige reinigingsproducten) kalmeert en vermindert glycerine huidirritaties en huidbeschadiging. Glycerine is geschikt voor zowel droge als droge haartjes omdat het vochtinbrengende en irritatie-verzachtende ingrediënten bevat.

Lees meer »

Alcohol denat

Alcohol is een kleurloze, vluchtige vloeistof die voornamelijk wordt verkregen door biomassa te vergisten die suiker en zetmeel bevat. In natuurlijke cosmetica fungeert het als een oplosmiddel voor etherische oliën of als een extractiemiddel voor cosmetisch actieve planten, maar ook als samentrekkend en verstevigend additief in gezichtstonics en als conserveermiddel in verschillende cosmetische producten. Gedenatureerde alcohol wordt ook vaak gebruikt in cosmetica (alcoholdenat), die oneetbaar wordt gemaakt door additieven toe te voegen als alcohol.

Lees meer »

Persea Gratissima Oil

Deze grondstof bestaat uit avocado-olie en ca. 25% onverzeepbare ingrediënten. Avocadin bevat huidgerelateerde lipiden, die belangrijke functies in de huid uitvoeren. De natuurlijke beschermende laag van de huid wordt gehandhaafd en vocht wordt vastgehouden. Droog, beschadigd, zonbeschadigd of huid, gevoelig voor neurodermitis wordt geregenereerd en geherstructureerd. Rijpe huid profiteert ook van deze veelzijdige mogelijkheden. Fytosterolen in avocado zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor deze kenmerken. Avocadin is zeer voedzaam, verzachtend en genezend, waardoor het een ingrediënt van hoge kwaliteit is dat als een emulgator in huidverzorgingsproducten kan worden gebruikt.

Lees meer »

Sesamum Indicum Seed Oil

Sesam wordt beschouwd als het oudste historische oliezaad ter wereld. Tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Soedan, Mexico, India, China en Birma. Inheemse, niet-verwarmde olie uit ongebrande zaden is het best geschikt voor gebruik in cosmetica, maar de licht geroosterde variant wordt consequent in Europa gebruikt. De sesamolie bevat krachtige antioxidanten, waarvan de effecten worden versterkt door het roosterproces. Sesamolie heeft een lange traditie als massageolie en wordt intern en extern gebruikt voor detox. Het penetreert in de intercellulaire ruimten tussen de huidlagen en is een uitstekende dragerolie voor andere geneesmiddelen. Het hoge gehalte aan fytosterolen en linolzuur helpt ook om de barrièrelaag van de buitenste laag van de huid (stratum corneum) te regenereren. Het heeft ook een licht beschermend effect tegen de zon met een geschatte beschermingsfactor van 1,2.Omdat sesamolie de microcirculatie verbetert, is het goed voor het behoud van een bleke huid of huid met circulatieproblemen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met allergieën omdat kruisreacties met enkele noten of soja kunnen voorkomen.

Lees meer »

Juglans Regia Shell Powder

De walnotenboom is inheems in Perzië, maar is nu ook afkomstig uit Noord-Amerika, Europa en Azië. Het oliegehalte van de zaden is hoog en de olie wordt ook vaak gebruikt als bakolie. Walnootolie voelt bijzonder licht op de huid. Het is bijzonder rijk aan vitamines, vooral B-vitamines. Het verdeelt zeer gemakkelijk over de huid en absorbeert extreem snel. Omdat walnotenolie zeer goed wordt verdragen, kan het worden gebruikt voor de verzorging van geïrriteerde huid.

Lees meer »

Glycine Soja Oil

Glycine soja olie heeft sterke regeneratieve eigenschappen en reguleert cornificatieproblemen en is ideaal voor zowel de vette als de droge huid. Deze olie is zeer rijk en hydraterend, maar absorbeert snel en blijft niet hangen op de huid. Door zijn celactiverende werking en isoflavonen is sojaolie ideaal voor de verzorging van een rijpe huid.

Lees meer »

Helianthus annuus Seed Oil

De zonnebloem behoort tot de zonnebloemfamilie en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, hoewel hij tegenwoordig ook thuis is in Europa. De verhouding van de ingrediënten van zonnebloemolie varieert afhankelijk van de teelt van de plant.Zonnebloemolie is een goede antioxidant en wordt vaak gebruikt om de consistentie van decoratieve cosmetica te behouden. Het is lichtgewicht en mild en blijft niet hangen op de huid. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en absorbeert snel. Zonnebloemolie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van de huid, voor baby's of voor het verwijderen van make-up. Bovendien is het ideaal voor haarverzorging en voor lichte moisturizers voor de vette huid.

Lees meer »

Butyrospermum

Karitéboter is het vet dat wordt gewonnen uit de pitten van de vrucht van de karitéboom. De sheaboom komt oorspronkelijk uit Afrika. Sheaboter heeft een bijzonder hoog gehalte aan cosmetisch waardevolle ingrediënten. Het bijzonder hoge gehalte aan tocoferolen en antioxidante ingrediënten zijn belangrijk vanwege het effect ervan als hulpmiddel bij genezing. Karitéboter heeft een bijzonder sterk vochtinbrengend effect, en inheemse sheaboomboter staat bekend om zijn helende eigenschappen. Het aandeel cytoprotectieve tocoferolen is afhankelijk van het specifieke groeiende gebied van de plant. Het brede scala aan ingrediënten in sheaboter reguleert de vochtbalans van de huid op natuurlijke wijze en hydrateert de huid, verzachtend en gladmakend. De lipidebarrière van het hoornvlies wordt versterkt, waardoor sheaboter ideaal is voor de verzorging van droge, atopische en beschadigde huid. Het wordt zeer goed verdragen en ontspant geïrriteerde en gestreste huid. Het produceert een zacht gevoel en is gemakkelijk aan te brengen.

Lees meer »