• Gratis afhalen of verzending (€75,-)
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE

Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie of kokosvet wordt gewonnen uit pulp van de vrucht van de kokospalm (Cocos nucifera), de kokosnoot. De verse pulp wordt gedroogd, geperst en vervolgens gemalen. Kokosolie is vast (smeltpunt bij ongeveer 28°C) dus het wordt ingedeeld als vet (smeltpunt bij ongeveer 20°C). Kokosolie wordt gebruikt in cosmetica is een belangrijk onderdeel van veel crèmes en persoonlijke verzorgingsproducten. Kokosolie is een sterk verzadigde olie, daardoor wordt ze niet zo makkelijk rans. De olie heeft vrijwel geen geur van zichzelf.

Kokosnoten groeien in de warme gebieden op de aarde, voornamelijk rondom de evenaar. Deze olie wordt verkregen via het vruchtvlees uit de kern van kokosnoten.

De voordelen van kokosolie op je gezicht

  • Het hydrateert de huid intens. Kokosolie helpt de beschermende barrière van de huid te versterken en houdt vocht vast, zodat de huid perfect soepel en gehydrateerd blijft.
  • Het vermindert ontstekingen. Kokosolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verzorgt de geïrriteerde en gevoelige huid.
  • Het verhoogt de aanmaak van collageen dankzij het laurinezuurgehalte, waardoor de huid steviger en soepeler wordt.
  • Het vermindert pigmentvlekken of een ongelijkmatige teint.

De voordelen van kokosolie voor het haar

  • Het bevat vitamine A, E en K en laurinezuur (vetzuur) die de kracht hebben om het haar sterker en gezonder te maken.
  • Het reguleert talg en voorkomt zo dat de haarzakjes verstopt raken, waardoor het mogelijk wordt om de haargroei te versnellen.
  • Het bestrijdt effectief kroezen (en voorkomt het zelfs).
  • Het is een natuurlijke conditioner voor het haar.
  • Het beschermt het haar tegen de zon.

Natuurlijke cosmetica met kokosnoot


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.