• Gratis afhalen of verzending (€75,-)
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE

Natuurlijke ingrediënten

 

De producten zijn zorgvuldig vervaardigd met behulp van kostbare natuurlijke ingrediënten,

zodat u zich goed voelt over uzelf en de wereld om u heen.

Aloë Vera

De Aloë Vera plant heeft qua uiterlijk nog het meest weg van een cactus. Maar familie van de cactus, dat is dit bijzondere plantje niet. Het hoort namelijk bij de Liliaceae en is dus familie van de lelie. De stevige blauwgroene bladeren lopen taps toe in een punt en bestaan voor maar liefst 95% uit water.

Lees meer »

Amandel (Mandorla)

Amandelolie (INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil) wordt uit de pitten van zoete amandel gewonnen. De lichtgele tot kleurloze olie heeft een zoetige geur en is een van de meest verdraagbare oliën voor de huidverzorging. Gedroogde amandelpitten worden koudgeperst om een ​​waardevolle middelzware olie te krijgen die olie- en linolzuur, eiwitten en vitamine D bevat. Deze rijke amandelolie is amberkleurig, geur- en smaakloos.

Lees meer »

Argan olie

Arganolie is een natuurlijke olie die al eeuwenlang wordt gebruikt voor huidverzorging. Deze bijzondere olie was het lang bewaarde geheim van vrouwen uit het zuiden van Marokko. Argan Olie is een volledig natuurlijk product, waardoor het volkomen veilig is om te gebruiken. Het bevat geen chemische toevoegingen, en het zit boordevol gezonde essentiële vetzuren. 

Lees meer »

Haver (Avena)

Haver behoort tot de grassen. Het is een klein-korrelig graangewas. Hiertoe behoren ook rijst, teff, tarwe, gerst en rogge. Haver komt van oorsprong uit Klei-Azië (Turkije, Irak, Iran), ook wel ‘De vruchtbare halve maan’ genoemd. Daar worden de meeste natuurlijke haversoorten gevonden.

Lees meer »

Bach bloemen

Dr. Bach (1886-1936) was een regulier arts en homeopaat, die een succesvolle praktijk had in de beroemde Harleystreet. Hij geloofde toen al dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. De stelling van Edward Bach luidde dan ook: Behandel de mens in plaats van de ziekte oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van de ziekte. 

Lees meer »

Centifolia Roos

De Centifolia Rose, ook wel “honderdbladige roos” genoemd, is een struik met een open luchtige groeiwijze, met grote en kleine doornen en grote ronde bladeren. Het heeft grote roze bloemen, veel ronde bloembladen die uitkomen in een komvorm en een sterke, bedwelmende geur. De bloemen hebben de neiging om achterover te leunen door hun gewicht, waardoor de plant een zeer sierlijke, romantische uitstraling krijgt.

Lees meer »

Houtskool (Charcoal)

Charcoal betekent letterlijk houtskool en is dus ook precies dat. In verzorgingsproducten gaat het voornamelijk om actieve houtskool of activated charcoal. Het wordt gemaakt van verkoold materiaal van planten. Dit wordt onder hoge temperatuur verwarmd en bewerkt met gassen waardoor het een unieke structuur krijgt. 

Lees meer »

Klei

Klei is een levende, intelligente stof waarvan de werking nog nooit in het laboratorium is nagebootst. Echte klei is 100% door de natuur samengesteld, onbewerkt en bevat veel gezonde mineralen. Door het unieke absorberende vermogen van klei kan het de huid en het lichaam reinigen. Klei is in de vorm van masker, pakking of in bad een goede natuurlijke ondersteuning bij alledaagse (huid)problemen.

Lees meer »

Cacaoboter

Cacaoboter, ook wel theobroma butter genoemd, is een geelkleurige boter. Het is een eetbaar plantaardig vet dat wordt verkregen uit cacaobonen. Men gebruikt het voornamelijk in de patisserie om chocolade van te maken. Daarnaast ook in veel cosmetica en farmaceutische producten. De boter heeft een chocolade geur. Het is een stevige harde boter die pas smelt boven lichaamstemperatuur.

Lees meer »

Kokosolie

Kokosolie of kokosvet wordt gewonnen uit pulp van de vrucht van de kokospalm (Cocos nucifera), de kokosnoot. De verse pulp wordt gedroogd, geperst en vervolgens gemalen. Kokosolie is vast (smeltpunt bij ongeveer 28°C) dus het wordt ingedeeld als vet (smeltpunt bij ongeveer 20°C). Kokosolie wordt gebruikt in cosmetica is een belangrijk onderdeel van veel crèmes en persoonlijke verzorgingsproducten. Kokosolie is een sterk verzadigde olie, daardoor wordt ze niet zo makkelijk rans. De olie heeft vrijwel geen geur van zichzelf.

Lees meer »

Goji bessen

Goji bessen groeien aan struiken behorende tot de Nachtschadefamilie (o.a. rode mispel) en zijn rijk aan diverse vitamines, vooral vitamine C, selenium, ijzer en andere antioxidanten. De bijdrage die de Goji Bes aan een gezond en prachtig lichaam levert, wordt al enkele jaren door menig gezondheids- en beautyexpert onderschreven. In Europa en Amerika is de Goji Bes al niet meer weg te denken als superfood en ook in de cosmetica wereld begint men steeds meer aandacht te krijgen voor deze uitzonderlijke bes. 

Lees meer »

Hennep

Deze olie, donkergroen van kleur, geurig en rijk aan chlorofyl, bevat grote hoeveelheden essentiële vetzuren. Met name de aanwezigheid van linolzuur (LA), alfa-linoleenzuur (LNA) en het zeldzame gamma-linoleenzuur (GLA) en hun uitgesproken ontstekingsremmende en herstellende eigenschappen helpen bij de behandeling en preventie van huidziekten zoals eczeem en psoriasis, om huidirritatie te verminderen en om de vorming van littekens te voorkomen of te verminderen. 

Lees meer »

Macadamia noten

De macadamia noot komt van oorsprong uit Australië. Heerlijk om te eten, maar ook een heilzaam ingrediënt in cosmetica. Natuurlijke olie uit macadamianoten is namelijk rijk aan essentiële vetzuren en verschillende vitamines en mineralen, zoals mangaan, koper, ijzer, magnesium en zink. De olie die gewonnen wordt uit de noten is geschikt voor de meeste huidtypes waardoor het veelvuldig wordt toegepast in huidverzorgingsproducten.

Lees meer »

Katoenplant

De katoenplant groeit in de landen met een warm-droog seizoen; het is inheems in India en de tropische en subtropische gebieden van Afrika en Amerika. Het werd door de Arabieren naar Europa geïmporteerd. De koude persing van de katoenzaden produceert een lichtgele olie, delicaat en aangenaam. In onze producten gebruiken we het in de vorm van glycerine-extract, beginnend bij de zaden van de plant dankzij een ultrasone behandeling bij een lage en gecontroleerde temperatuur die het mogelijk maakt om de organoleptische kenmerken van de zaden zelf intact te houden.

Lees meer »

Olijf

Feniciërs noemden het 'vloeibaar goud'. Egyptenaren gebruikten het om de huid te verzachten en het haar er glanzend uit te laten zien. Griekse atleten gebruikten het voor massages en wrijven. Recente studies tonen aan dat de samenstelling van vetten in olijfolie vergelijkbaar is met die in huidsmeer van de mens. Olijfolie is rijk aan heilzame stoffen en actieve ingrediënten. 

Lees meer »

Perzikbloemen

De perzikbloemen die in Phytorelax-producten worden gebruikt, zijn een natuurlijk actief ingrediënt dat wordt verkregen met behulp van gepatenteerde technologie. Dankzij de flavonoïden in zijn specifieke samenstelling helpt het de huid te beschermen tegen dagelijkse blootstelling aan luchtverontreiniging.

Lees meer »

Shea boter

Net als natuurlijke vetten helpt sheaboter om rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Het bestrijdt ook de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het is ook rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten en vetzuren die de huid hydrateren en soepel maken. Dat is de reden waarom we dit ingrediënt in veel van onze cosmetische producten gebruiken.

Lees meer »

Tea Tree Olie

Melaleuca-olie - beter bekend als Tea Tree Oil - is een etherische olie die wordt gewonnen uit de bladeren van Melaleuca alternifolia, een plant die behoort tot de Myrtaceae-familie. Zeer bekend en gewaardeerd om zijn antimicrobiële eigenschappen, wordt theeboomolie met succes gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen.

Lees meer »

Groene thee

Camellia sinensis-extract wordt gebruikt in verschillende cosmetische preparaten die cellulitis verminderen en tegengaan en in al die producten die bedoeld zijn om huidveroudering te voorkomen en te behandelen. 

Lees meer »

Overige ingrediënten