
Haver (avena)
Haver behoort tot de grassen. Het is een klein-korrelig graangewas. Hiertoe behoren ook rijst, teff, tarwe, gerst en rogge. Haver komt van oorsprong uit Klei-Azië (Turkije, Irak, Iran), ook wel ‘De vruchtbare halve maan’ genoemd. Daar worden de meeste natuurlijke haversoorten gevonden.
Uitstekend voor je huid
Haver is een essentieel ingrediënt voor de schoonheidsroutine van diegenen die eigenschappen zoeken die zijn: voedend, verzachtend en hydraterend. Dit is de reden waarom haverextracten worden gebruikt om crèmes te bereiden voor bijzonder droge en vochtarme huidtypes. De zachtheid maakt gezichtsreinigers zeer verdraagzaam, met respect voor de belangrijkste epidermale functies van de meest gevoelige huidtypes.
Met de hand geplukt uit de natuur
De gewone haverplant, wetenschappelijke naam Avena sativa, is een graankorrel die behoort tot de familie Gramineae. In tegenstelling tot de andere graankorrels verandert de verwerking bij haver de eigenschappen van de stoffen in de zemelen en de kiem niet; dit zijn inderdaad de meest waardevolle delen van het graan waar de meeste voedingsstoffen en veel cardioprotectieve stoffen worden aangetroffen. Het is samengesteld uit zetmeel, polysacchariden, peptiden en eiwitten, steroïde saponinen, sterolen, aminen, minerale zouten en vitamines (B1, B2, B12). De aanwezigheid van bèta-glucaan is erg belangrijk - dit is een hoogmoleculair en waterbindend polysaccharide, waardoor het biologisch beschikbaar is voor het stratum corneum, wat een significant hydraterend effect heeft.
Reactie plaatsen
Reacties