
Cacaoboter
Cacaoboter, ook wel theobroma butter genoemd, is een geelkleurige boter. Het is een eetbaar plantaardig vet dat wordt verkregen uit cacaobonen. Men gebruikt het voornamelijk in de patisserie om chocolade van te maken. Daarnaast ook in veel cosmetica en farmaceutische producten. De boter heeft een chocolade geur. Het is een stevige harde boter die pas smelt boven lichaamstemperatuur.
Cacaoboter is een eetbaar plantaardig vet dat wordt geëxtraheerd na het roosteren of heet persen van theobroma cacaobonen; het bevat triglyceriden van vetzuren. De rijke formule wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en bevat natuurlijke antioxidanten die de huid helpen bij het bestrijden van vrije radicalen.
Uitstekend voor je huid
Cacaoboter is een uitstekend verzachtend middel dat de huid verzacht en beschermt en fijne lijntjes en striae helpt verminderen. Het is ook nuttig als bindmiddel of verdikkingsmiddel in natuurlijke cosmetische formules waar geen chemische verdikkingsmiddelen worden gebruikt. De zoete chocoladegeur maakt het een aangename ervaring om crèmes met dit ingrediënt te gebruiken. Dat is de reden waarom we dit ingrediënt in veel van onze cosmetische producten gebruiken.
Waar komt het vandaan?
De cacaoboom (Theobroma cacao) komt oorspronkelijk uit de tropische streken van Midden- en Zuid-Amerika. Cultureel gezien had dit 'voedsel van de goden' in deze streken geldwaarde. De Maya's ontwikkelden een drankje gemaakt van gemalen cacaobonen, water, zwarte peper, vanille en kruiden die tijdens huwelijksceremonies werd gedeeld. In 1500 ontdekten Christoffel Columbus eerst en Cortes later de cacaoplant in Amerika en introduceerden de cacaobonen voor het eerst in Europa.
Reactie plaatsen
Reacties